Financiar

Romania nu a fost afectata de criza creditelor ipotecare

Romania nu a fost afectata de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc. Cel putin nu financiar, sustin analisti chestionati de The Money Channel.

Acestia s-au declarat multumiti de rezultatele financiare raportate de sectorul bancar din Romania. Ei privesc cu optimism si viitorul marilor banci internationale, afectate de criza financiara. Mai sceptici sunt in privinta pietei internationale a asigurarilor. Analistii cred ca pe acest segment, efectele crizei ar putea fi resimtite si in al doilea trimestru al anului.

Sectorul financiar bancar romanesc a performat, in ciuda crizei subprime care a efectat principalele economii ale lumii. Rezultatele financiare ale bancilor romanesti i-au surprins chiar pe analisti.

"Cel putin financiar, Romania nu a fost afectata de criza inceputa in SUA. Pentru ca ati vazut ca sistemul bancar, cel putin bancile de pe piata de capital au raportat niste rezultate financiare deosebite, peste asteptarile analistilor", a declarat Daniel Stiffer, director general EFG Mutual Funds.

Cat despre piata asigurarilor , pe plan mondial, principalii jucatori vor resimti efectele crizei subprime si in trimestrul urmator. Aceste efecte apar, oricum, cu intarziere fata de alte sectoare, deoarece companiile de asigurari inregistreaza mai tarziu daunele sau solicitarile de despagubiri.

"Deja au fost afectate marile companii, insa cred ca pentru ei raul nu s-a sfarsit.
As astepta cu precautie si Q2 pentru sectorul asigurarilor, insa pentru sectorul bancar cred ca raul a trecut", a subliniat si Ovidiu Demetrescu, de la Manager London Brokers.

Criza subprime a determinat o incetinire a cresterii economice in Statele Unite si Europa.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea