Financiar

#finantare #tari europene #romania #deficite de cont #crestere economica

Romania, in topul vulnerabilitatii fata de presiunile finantarilor externe

Romania se claseaza pe pozitia a cincea, la egalitate cu Estonia, intr-un top al celor mai vulnerabile tari europene emergente la presiunile legate de finantarea externa, arata un raport al Fitch Ratings , potrivit Mediafax. Primul loc in topul Fitch este ocupat de Letonia, urmata de Croatia, Lituania si Turcia.

Analistii considera ca in statele mentionate deficitele de cont curent au atins niveluri care par foarte ridicate, in comparatie cu datele istorice, iar turbulentele financiare internationale contribuie si ele la majorarea riscurilor de finantare a tarilor emergente. Economistii agentiei de evaluare Fitch au atras atentia asupra faptului ca atat Romania, cat si Bulgaria au nevoie inca de semnale clare privind redresarea dezechilibrelor macroeconomice.

„Chiar daca Bulgaria si Romania evita o incetinire abrupta a cresterii economice, deteriorarea balantei externe influenteaza ratingurile, ceea ce justifica perspectiva negativa a calificativelor. Ambele state sunt sprijinite de nivelurile reduse ale ponderii datoriilor guvernamentale in PIB", se arata in raport.

(Cititi restul articolului in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea