Financiar

#romania #egipt #agricultura #importator de grau

Romania ar putea deveni granarul Egiptului

Romania si Ucraina ar putea fi incluse pe lista furnizorilor oficiali de grau pentru Egipt, cea mai mare tara importatoare de grau din lume, insa decizia va depinde in principal de calitatea culturii.

Autoritatea generala egipteana pentru aprovizionare cu marfuri cumpara anual cinci- sase milioane de tone de cereale , prin licitatii internationale si vrea sa isi diversifice furnizorii, a declarat Nomani Nomani, vicepresedinte al institutiei, scrie adevarul.ro.

Egiptul importa masiv cereale din Rusia, insa, cand acest stat a oprit exporturile de grau in august anul trecut, din cauza secetei, autoritatea egipteana a exclus-o de pe lista furnizorilor si a cumparat cereale din Franta si din Statele Unite.

Oficialul egiptean a mai spus ca va face o vizita in Rusia in perioada 18-22 iulie, unde se va intalni cu oficiali guvernamentali si traderi privati de cereale, pentru discutii referitoare la reglementarile privind livrarile de grau.

Egiptul, cu o populatie de circa 80 de milioane de locuitori, foloseste graul importat pentru painea subventionata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea