Financiar

#romania #recesiune #zona euro

Romania, afectata daca zona euro intra in recesiune

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, spune ca Romania va fi afectata daca euro va intra in recesiune , dar declaratia sa este criticata de analistii financiari.

Mircea Cosea spune ca anuntul facut de Traian Basescu are o doza de ipocrizie, pentru ca, de fapt, justifica nerealizarile de pana acum, care trebuiau sa fie de natura restructurala.

"Basescu declara ca zona euro intra in recesiune. Dansul stie precis lucrul acesta. Romania va avea de tras, in consecinta, niste greutati foarte mari. Orice fel de recesiune a zonei euro afecteaza toata tarile, inclusiv pe cele care nu se afla in blocul comunitar", spune Mircea Cosea.

Acesta spune ca printre efectele pe care le-ar avea intrarea in recesiune a zonei euro se numara scumpirea creditarii si scaderea evolutiei industriale.

Parerea lui Mircea Cosea este impartasita si de consultantul financiar Aurelian Dochia, care spune ca o scumpire a creditarii este posibila oricum. "In primul rand se va scumpi creditarea in Uniunea Europeana, cu exceptia cazului in care Banca Centrala Europeana (BCE) face interventii masive si aduce lichiditate in piata.

Un alt efect pe care il va resimti Romania este scaderea industriei, pentru ca nu va mai primi comenzi din zona euro, mai spune Mircea Cosea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea