Financiar

Romania, a sasea din Europa la proiecte de investitii straine

Romania a atras anul trecut 150 de proiecte de investitii straine directe , care au creat 12.500 de locuri de munca noi. Datele, centralizate intr-un top realizat de o companie de consultanta si audit, arata ca tara noastra se situeaza pe pozitia a sasea in europa la sectorul de investitii.

In topul european, prima pozitie este ocupata de Marea Britanie, cu 24.186 de locuri de munca, in timp ce Rusia a atras peste 14.900 de posturi, iar Franta 14.500 de locuri de munca. In schimb, cele mai putine locuri de munca noi au fost disponibile in Elvetia - 2.200 si Ucraina - 2.300. „Cea mai mare parte a locurilor de munca in Europa Centrala si de Est au fost create in industie, respectiv 87% din total.

In timp ce investitiile in sectorul industrial au scazut in Europa de Vest cu 51%, in Europa Centrala si de Est acestea s-au mentinut la un nivel bun, cu o scadere de doar 2,5% a locurilor de munca create“, se arata in raportul realizat de Ernst&Young „Atractivitatea investitionala in Europa in 2008“.

In Romania, 91% dintre locurile de munca nou create au fost in sectorul industrial, dintre acestea majoritatea, respectiv 60%, in industria auto . Potrivit Mediafax, valoarea investitiilor straine directe din Romania au totalizat anul trecut 7,2 miliarde de euro.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea