Financiar

#petrom #omv #Resursele Romaniei #exploatate

Resursele Romaniei vor fi exploatate inca trei ani de OMV Petrom

Ioana Muntean , purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat, miercuri, ca acordul de explorare detinut de OMV Petrom (SNP) a fost prelungit cu trei ani si vizeaza un perimetru marin si noua perimetre terestre, pe o suprafata de 23.000 de kilometri patrati.

"Guvernul a decis sa prelungeasca cu trei ani perioada de explorare din cadrul acordurilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare detinute de Petrom-OMV. Vorbim, practic, de cercetarile geologice de punere in evidenta a hidrocarburilor. De asemenea, la renegocieri s-au redus zonele de explorare cu 30%", a spus declarat Ioana Muntean, citata de realitatea .net.

La luarea acestei decizii de prelungire a acordului s-a avut in vedere "necesitatea suplimentarii lucrarilor de cercetare" pentru punerea in evidenta a hidrocarburilor, a afirmat Alexandru Patruti, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale.

In luna iulie, Executivul a decis sa prelungeasca cu cinci ani perioada in care OMV Petrom are drept de exploarare in perimetrul Neptun din bazinul Marii Negre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea