Financiar

#restante credite #restante credite populatie #banci restante credite #romani datornici banci #datorii banci

Restantele la credite ale romanilor au ajuns la 5,5 miliarde de euro

Nivelul ratelor neplatite la timp de companii si populatie catre banci a ajuns la 24,7 miliarde de lei (5,5 miliarde de euro) la sfarsitul lunii mai, potrivit unei statistici realizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Cresterea este de 3% fata de luna aprilie. Cele mai mari restante se inregistreaza la creditele in valuta: 3,3 miliarde de euro. Statistica arata ca in ultimele sase luni nivelul creditelor restante contractate in euro a crescut cu circa 15% procente.

Soldul restantelor la lei a ramas insa constant in ultimele luni si se ridica la circa 10 miliarde de lei (2,2 miliarde euro) la finalul lunii mai. Spre deosebire de restantele in euro, nivelul datoriilor in lei a crescut mai putin (circa 5 procente), se mai arata in datele publicate de BNR. Creditele in lei au inregistrat un avans considerabil la inceputul crizei, insa ulterior cresterea s-a temperat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea