Financiar

Recolta slaba si pretul ridicat al furajelor scumpesc carnea de miel

Carnea de miel va fi mai scumpa in perioada premergatoare Pastelui din acest an, comparativ cu nivelul de anul trecut, estimarile crescatorilor mergand de la 15 lei pe kilogram pana la 20 de lei, in conditiile in care furajele s-au scumpit, in ultimul an, din cauza secetei.

"Anul trecut, pretul era de 13-14 lei pe kilogram, iar in acest an va creste. Vara trecuta a fost seceta si furajele pentru animale au fost achizitionate la un pret mai ridicat, astfel ca e normal ca si pretul de cumparare a carnii sa fie mai mare", a declarat presedintele Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor de Ovine din Romania, Mihai Dumitriu, citat de Mediafax.

Furajele au fost mai scumpe si mai greu de procurat, dupa ce seceta a redus semnificativ productia agricola. Recolta de porumb (folosit in hrana animalelor) a totalizat, anul trecut, 3,7 milioane de tone, mai putin de jumatate fata de 2006, dar si cea mai redusa cantitate din ultimii 17 ani. Recolta slaba si pretul ridicat al furajelor i-au determinat pe unii mici crescatori sa sacrifice animalele, in lipsa banilor necesari pentru a le intretine, si au contribuit si la scaderea productiei de lapte, cota UE alocata Romaniei nefiind realizata in totalitate. Crescatorii de oi nu au scapat nici ei de scumpirea furajelor, care se va reflecta in pretul final al carnii de miel.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea