Financiar

#recolta #seceta #grau

Recolta de grau ecologic a scazut, in 2009, cu 18%

Seceta prelungita din aceasta vara a scazut productia autohtona de grau ecologic cu 18%, la 74.000 de tone, fata de 90.340 tone, realizata anul trecut, a anuntat Daniel Botanoiu, director general din Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Potrivit producatorilor agricoli, seceta si ploile din acest an au redus cu pana la 45% productia autohtona de grau, la aproximativ 4,5 milioane de tone de grau, fata de circa sapte milioane tone culese in anul precedent.

"Diferentele de productie se datoreaza secetei prelungite din lunile mai, iunie si inceputul lunii iulie, pe durata celor mai importante fenofaze de crestere a graului, care a favorizat intensificarea atacului de boli si daunatori , dar si ploilor abundente cazute in fenofaza de maturitatea fiziologica a graului, care au dus la inregistrarea de pierderi de productie, dar si la deprecierea calitativa a productiei de grau", a explicat pentru NewsIn Daniel Botanoiu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea