Financiar

#piata muncii marea #londra angajati romani #somaj anglia #criza financiara globala #recesiune marea britanie

Recesiunea din Marea Britanie arunca rata somajului in aer

Unul din zece muncitori va fi in somaj pana la sfarsitul lui 2009 in Marea Britanie din cauza celei mai grave recesiuni de la terminarea celui de- al Doilea Razboi Mondial , au avertizat luni oamenii de afaceri.

Potrivit Camerei de Comert a Marii Britanii previziunile anului in curs sunt destul de sumbre. In urmatorii doi autoritatile se asteapta la o rata de somaj de peste 10%, insemnand circa 3,1 milioane de cetateni fara loc de munca, scrie Thisismoney.com.

Romanii care intentioneaza sa munceasca in Marea Britanie s-ar putea sa intampine dificultati deoarece inafara de criza financiara, piata muncii le impune restrictii pentru inca trei ani.

Pana in prezent majoritatea muncitorilor romani din Regat sunt in Irlanda de nord (12%) si Scotia (15%). O mare parte dintre acestia sunt angajati ca necalificati in industria de procesare a alimentelor.

In septembrie anul trecut autoritatile romane au eliberat autorizatii de munca pentru zona Londrei in domeniul sanitar, cel al serviciilor medicale, al managementului si administrarii afacerilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea