Financiar

#tarife #asigurari #scumpire #rca

RCA-ul nu se scumpeste in 2013, sustin asiguratorii

Reprezentantii companiilor de asigurari neaga informatiile potrivit carora politele RCA se vor scumpi din 2013 cu 50%, in ciuda presupunerilor vehiculate in ultima vreme in presa.

In plus, chiar si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) neaga majorarile de tarife. Reprezentatii comisiei sustin ca aceste reglementari nu vor intra in vigoare, iar scumpirea politelor RCA nu este obligatorie.

Tarifele primelor pentru asigurarile obligatorii RCA sunt stabilite exclusiv de societatile de asigurare, iar CSA nu poate interveni asupra cuantumului tarifelor. Proiectul Comisiei de modificare si completare a normelor privind asigurarea obligatorie RCA nu vizeaza insa majorarea tarifelor. Reprezentantii societatilor de asigurari sustin si ei ca nu vor mari tarifele la asigurarile auto.

Societatile de asigurari din Romania considera ca romanii cumpara cele mai ieftine RCA-uri, intrucat raspunderea este fata de cel pe care l-au accidentat. In prezent, tarifele RCA sunt extrem de diferite si unele au preturi de trei ori mai mari decat altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea