Financiar

#somaj #bim #ins #disponibil de lucru #crestere

Rata somajului BIM a urcat la 5,8% la sfarsitul lui 2008

Rata somajului , calculata pentru populatia cu varsta intre 15 si 74 de ani, disponibila sa lucreze, a atins, potrivit Biroului international al Muncii ( BIM ), pragul de 5,8% la sfarsitului anului 2008. Astfel, comparativ cu valorile ratei somajului calculata inregistrata in trimestrul anterior, schimbarile economice din ultima perioada anului a generat o crestere a fortei de munca inactive cu inca 4 puncte procentuale, potrivit INS .

Datele publicate de Institutul National de Statistica (INS) arata ca rata somajului, calculata conform criteriilor Biroului international al Muncii (BIM) a fost, totusi, in trimestrul al patrulea din 2008 cu 0,3% mai scazuta comparativ cu trimestrul similar din 2007.

Pe sexe, statistica BIM arata ca rata somajului in radul barbatilor a fost de 6,7%, in timp ce rata inactiva in randul femeilor a fost mai mica, de 4,6%. La nivel demografic , nivelul somajului indica 6,5% pentru mediul urban, fata de 4,9% pentru mediul rural.

Cei mai multi someri tineri


In randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani, rata somajului BIM indica cel mai ridicat nivel inregistrat pana acum, de 17,9%, in timp ce populatia activa a scazut la 9,8 milioane de persoane in ultimul trimestru din 2008.

Rata de activitate a populatiei cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 ani a scazut la 62% in ultimele trei luni ale aceluiasi an...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea