Financiar

#crestere economica #raport fitch #evaluare fitch

Raport Fitch: Romania va avea in 2012 o crestere economica de 1,6%

In 2012 Romania va avea o crestere economica de 1,6%, egala cu media la nivelul a 10 state din Europa Centrala si de Est, este concluzia celui mai recent raport al agentiei de evaluare Fitch.

In ciuda angajamentelor de consolidare fiscala luate de guvernele acestor state, obiectivele deficitelor bugetare in perioada 2012-2013 vor fi greu de indeplinit din cauza factorilor adversi existenti.

In prezent, Romania are ratingul "BBB-" cu perspectiva stabila, la fel ca majoritatea tarilor din estul si centrul Europei care au aderat la Uniunea Europeana in perioada 2004-2007. In schimb, Slovenia si Ungaria au perspective negative, in viziunea Fitch.

In alta ordine de idei, Romania a intrat din nou in recesiune. "Produsul Intern Brut in trimestrul I 2012 a fost, in termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV 2011 (date ajustate sezonier)", potrivit ultimelor date ale Institutului National de Statistica .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea