Financiar

#curs valutar #bnr #price waterhouse coopers #investitii straine #criza

PwC: Criza financiara taie avantul investitiilor straine

Criza financiara externa determina o scadere a investitiilor straine din Romania, a sumelor trimise de muncitorii romani din afara, precum si a exporturilor tarii noastra, potrivit lui Emilian Radu, partener al PriceWaterhouse Coopers Romania.

"Criza lor franeaza investitiile straine, trimiterile de lichiditati in tara, exporturile romanesti si, nu in ultiumul rand, turismul international. La acestea se adauga si problemele noastre interne, care se reflecta prin faptul ca nu avem investment grade de la doua agentii de rating", a spus Radu, citat de NewsIn.

Acesta a spus ca Guvernul ar trebui sa mobilizeze cererea interna, care poate fi sprijinita prin apelarea la finantare externa, ca strategie de contracarare a acestei tendinte.

In opinia lui Emilian Radu, imprumutul pe care Romania l-ar obtine de la Fondul Monetar International va da credibilitate economiei romanesti. Acesta a adaugat ca Banca Nationala ar trebui sa stabilizeze cursul leului, lucru care va da incredere in moneda nationala, sa diminueze rezervele obligatorii si sa diminueze dobanda.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea