Financiar

#fse #fonduri europene #forta de munca #vasile puscas #ce #cofinantare

Proiectele pentru dezvoltarea angajatilor ar putea fi scutite de cofinantare

Oficialii de la Bruxelles au anuntat ca vor propune, ca in urmatorii doi ani, sa se renunte la cofinantarea proiectelor implementate din banii Fondului Social European, in scopul de a accelera accesarea fondurilor europene si a limita efectele negative de pe piata fortei de munca . Astfel, beneficiarii care vor depune aplicatii prin programul , pentru instruirea angajatilor, cresterea accesului pe piata muncii si promovarea incluziunii sociale, vor putea fi scutiti de obligativitatea cofinantarii.

, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, a declarat luni, in cadrul unei reuniuni de coordonare in domeniul afacerilor europene, ca Bruxelles-ul intentioneaza sa renunte la cofinantare pentru Fondul Social European , in perioada 2009-2010.

"Reprezinta o componenta sociala importanta, complementara celorlalte masuri relevante adoptate de Comisia Europeana pentru a contracara efectele crizei economice", a spus Vasile Puscas , citat de Cotidianul.

Comisia Europeana urmeaza sa prezinte aceasta propunere miercuri, masura ce ar oferi posibilitatea de a accesa bani prin fara obligativitatea de a asigura cofinantare, in scopul de a limita  impactului crizei financiare in perioada urmatoare.

Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor, cresterea accesului si a participarii pe piata muncii si promovarea incluziunii sociale prin lupta impotriva discriminarii...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea