Financiar

#atentate #muzeu #atentate 11 septembrie 2011 #11 septembrie 2011

Proiect inedit: muzeu dedicat atentatelor din 11 septembrie 2001

Pe locul fostului World Trade Center din New York va fi deschis un muzeu dedicat atentatelor teroriste de pe 11 septembrie 2001, in urma carora aproape 3.000 de oameni au murit.

O prima expozitie, intitulata "In Memoriam", va aduce un omagiu victimelor acestor atentate, iar o a doua, numita "Historica", va relata evenimentele petrecute la 11 septembrie 2001 in toate cele trei locuri ale atentatelor (New York, Washington si Pennsylvania). Vizitatorii vor putea descoperi aici obiecte care au apartinut celor care si-au pierdut viata in atacurile teroriste, documente audio si video, dar si cele doua coloane din otel care s-au pastrat din turnurile gemene prabusite.

Muzeul se intinde pe 10.000 de metri patrati, pe sapte niveluri, iar pretul unui bilet este de 24 de dolari, directorul complexului sustinand ca banii sunt necesari pentru intretinearea cladirii. Rudele victimelor vor putea vizita memorialul gratuit. De altfel, pentru acestea, muzeul va fi deschis non-stop timp de sase zile, intre 15 si 20 mai.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea