Financiar

#tva #firme mici #aplicare tva #tva incasari

Proiect: Firmele mici vor fi obligate sa aplice TVA la incasare

Firmele a caror cifra de afaceri nu depaseste 2,25 milioane de lei vor fi obligate ca incepand cu 2013 sa treaca la sistemul TVA la incasare si plateasca si incaseze facturile numai cu ajutorul bancii.

Totodata, marile firme nu vor putea sa-si deduca TVA-ul din relatiile cu firmele mai mici daca nu le platesc facturile.

"Sistemul TVA la incasare (...) nu se aplica urmatoarelor operatiuni care intra sub incidenta regulilor generale privind exigibilitatea TVA: a) in cazul livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii supuse taxarii inverse conform art. 150 alin. (2) - (6), art. 1523 alin. (10) sau art. 160; b) in cazul livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii care sunt scutite de TVA; c) in cazul operatiunilor supuse regimurilor speciale prevazute la art. 1521 - 1523; d) in cazul livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii a caror contravaloare este incasata, partial sau total, cu numerar de catre persoana impozabila eligibila pentru aplicarea sistemului TVA la incasare de la beneficiari persoane juridice, persoane fizice autorizate, liber profesionisti si asocieri fara personalitate juridica", potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea