Financiar

#conditii #imprumut #prima casa #banca.

Programul Prima Casa: Bancile vor avea dreptul sa acorde credite in lei

Programul Prima Casa va suferi o serie de modificari. Potrivit unei hotarari adoptate in cadrul sedintei de miercuri a Guvernului, una dintre noutati este faptul ca bancile vor putea acorda credite si in lei.

In nota de fundamentare a proiectului de hotarare se arata ca "propunerea are in vedere contextul actual in care se gasesc atat sistemul bancar european, cat si cel national, marcat de diminuarea capacitatii pietei locale de a asigura finantarea in euro, de dificultatile pe care le intampina jucatorii din sistemul bancar national in procurarea de valute straine, in special de euro".

Astfel, institutiile bancare vor putea sa modifice costurile totale ale finantarilor acordate din plafonul alocat pe acest an. Modificarea trebuie sa se incadreze in limitele maxime ale costurilor totale ale finantarilor: ROBOR la trei luni, plus o marja de maximum 2,5% pe an pentru creditele in lei, respectiv URIBOR la trei luni, plus o marja de maximum 4% pe an pentru creditele in euro.

Hotararea aprobata de Guvernul Romaniei mai prevede ca modificarile se pot face doar cu instiitarea prealabila a Ministerului Finantelor Publice si a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea