Financiar

#casa verde #ministrul mediului #programul casa verde #rovana plumb

Programul "Casa Verde" suspendat

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca Programul "Casa Verde", care a fost sistat inca din 2012 nu va debuta nici in acest an din cauza lipsei de fonduri.

"Nu sunt sanse ca Programul "Casa Verde" sa reporneasca in acest an. Nu sunt bani, nu avem bani pentru finantarea acestuia. Daca, in perioada urmatoare, vor aparea posibilitati de finantare, atunci sigur putem sa vorbim despre o noua etapa a programului", a precizat Rovana Plumb.

La inceputul anului 2013, ministrul Mediului declarase ca se doreste lansarea unei noi sesiuni a Programului "Casa Verde", mai ales ca fusesera depuse pentru analiza 10.000 de dosare in 2011.

Un raport dat publicitatii de Curtea de Conturi acum doua luni arata, de asemenea, faptul ca Programul "Casa Verde" a prezentat mai multe vulnerabilitati si disfunctionalitati in 2011.

Programul "Casa Verde" presupune instalarea unor sisteme de incalzire ce utilizeaza energia regenerabila si inlocuirea sistemelor clasice de incalzire. Scopul acestui proiect este imbunatatirea calitatii aerului, a apei si a solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor.

Sursa foto: suninstal.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea