Financiar

#vaccinare anti-HPV #vaccinare fetite #vaccin

Program de vaccinare anti-HPV gratuita pentru fetitele cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani

Ministerul Sanatatii va demara in curand un nou program de vaccinare gratuita impotriva HPV, virus vinovat de aparitia cancerului uterin, pentru fetitele cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani.

Astfel, in curand, medicii de familie ii vor chema pe parintii care au fetite cu varsta curprinsa intre 11 si 14 ani sa le explice in ce consta acest program si la ce ajuta acest vaccin.

Programul va fi integral finantat de Ministerul Sanatatii, iar lista cu numarul fetitelor care trebuie vaccinate va fi trimisa la Directia de Sanatate Publica.

"Programul de vaccinare gratuita, care s-a derulat pana acum la fetitele cu varsta intre 11 si 12 ani, dar si tinerelor cu varsta intre 13 si 26 ani, a fost sistat. Practic, programul nu mai exista. Ministerul Sanatatii va incepe un nou program de vaccinare gratuita impotriva cancerului de col uterin pentru fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani.

Probabil vaccinarea va incepe in luna octombrie. Nu am primit inca toate datele de la Ministerul Sanatatii. Medicii de familie vor discuta cu parintii si cei care sunt de acord cu vaccinarea vor fi trecuti pe o lista care va fi trimisa la DSP. Astfel se va evita sa se cumpere mai multe doze si sa nu avem cui sa le administram.

Vaccinul HPV va fi identic cu cel administrat in programul care a fost sistat", a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica Iasi.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea