Financiar

#profit #brd #scadere profit

Profitul BRD a scazut de sapte ori fata de 2011

Profitul net inregistrat de BRD-Groupe Societe General in primul semestru al acestui an a fost de 39,4 milioane de lei, de sapte ori mai mic decat in iunie 2011.

"Volumul creditelor a crescut intr-un ritm superior mediei sistemului bancar (+ 5% pentru BRD vs +1,7% pentru sistemul bancar, in comparatie cu sfarsitul lunii decembrie 2011). Volumul total al creditelor brute acordate clientilor este de 35,2 miliarde lei, mai mare cu 4% in comparatie cu 31 decembrie 2011 si cu 5% fata de 30 iunie 2011. Principalii factori care au determinat aceasta crestere in perioada primului semestru au fost campania promotionala Expresso si productia de credite acordate in cadrul programului Prima Casa", se mai arata intr-un comunicat al BRD.

Statistica indica faptul ca la finele primului semestru volumul depozitelor a fost de 32,9 miliarde lei, mai mare cu 9% fata de 31 decembrie 2011 si cu 13 procente fata de 30 iunie 2011.

BRD a mai anuntat o scadere a venitului net bancar cu aproximativ 6%, una dintre principalele cauze fiind evolutia descendenta a marjei nete de dobanda (-9%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea