Financiar

#produse electrice #cumparare #scadere #magazine

Produsele electronice, cumparate de tot mai putine persoane

Numarul electrocasnicelor cumparate la nivel mondial este in continua scadere, iar aceasta tendinta se va mentine si anul viitor.

Conditiile tot mai grele pentru contractarea de credite de consum si situatia grea din industrie, unde se fac concedieri sau trimiteri in somaj tehnic, vor face ca atat romanii, cat si restul locuitorilor planetei sa cheltuiasca mai putin pentru sarbatorile de sfarsit de an, informeaza Jurnalul National.

Daca pana acum, romanii navaleau in supermarketuri pentru a face cadouri constand in electrocasnice , situatia se va schimba. Plasme , calculatoare, camere foto si video, telefoane mobile, masini de spalat , toate vor fi mai greu de cumparat. 44.000 de oameni din sectorul tehnologiilor si-au pierdut deja locul de munca din cauza vanzarilor slabe.

Un raport al IDC arata ca lumea isi va injumatati ritmul de crestere la cheltuielile cu produsele IT in 2009. Daca pana acum se previziona ca sectorul IT va creste cu 5,9% anul viitor, noua previziune arata o crestere de doar 2,6%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea