Financiar

#productivitate #munca #crestere

Productivitatea muncii din industrie a crescut cu 27,8% in ianuarie

 

Productivitatea muncii din industrie a crescut in Romania cu 27,8% in ianuarie 2010, fata de aceeasi luna a anului trecut. Cresterea s-a produs in conditiile revenirii productiei si disponibilizarilor realizate de companii de la inceputul crizei, arata datele Institutului National de Statistica .

Cel mai mare avans, de 29,9%, s-a inregistrat in industria prelucratoare , in timp ce productivitatea din productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 24,2%.

Datele statistice arata ca productia industriala a crescut in ianuarie pentru a treia luna la rand, cu 7,1% fata de ianuarie 2009, sustinuta mai ales de revenirea exporturilor.

In acelasi timp, ANOFM a anuntat ca numarul de someri a ajuns in ianuarie la 740.982, nivel maxim al ultimilor sase ani si zece luni, o parte dintre acestia provenind din sectorul industial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea