Financiar

Producatorii si retailerii semneaza in aceasta dimineata Codul de Bune Practici

Producatorii din industria alimentara si reprezentantii marilor retele comerciale semneaza in aceasta dimineata, la sediul Ministerului Agriculturii, Codul de Bune Practici. Documentul va reglementa relatiile contractuale din industria de retail.

Proiectul Codului, prevede, in cele cinci capitole, conditiile care stabilesc relatia producator-mare lant comercial , respectiv negocierile comerciale, preturile si conditiile de plata, promotiile, compensarile si litigiile.

La ultima intalnire, desfasurata saptamana trecuta, cele doua parti au cazut de acord asupra tuturor prevederilor Codului, inclusiv asupra taxelor percepute de retaileri .

Disputa dintre retaileri, procesatori si producatori a fost declansata la inceputul lunii martie, cand patronatele si sindicatele din industria alimentara au acuzat supermarketurile de abuzuri de putere exercitate asupra producatorilor nationali, prin impunerea unor conditii contractuale excesive.

Producatorii din industria alimentara au declarat ca aplicarea Codului de Bune Practici ar putea aduce, pe termen lung, o scadere a preturilor de pana la 30 la suta.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea