Financiar

#e.coli #germania #cehia #castraveti #export

Producatorii romani de castraveti, afectati de contaminarile cu E.coli din Europa

Problema castravetilor contaminati cu bacteria E.coli ii loveste si pe producatorii romani. Germania si Cehia au anuntat, joi, ca din cauza lipsei de cumparatori au oprit livrarile de castraveti din tara noastra, scrie realitatea.net.

Intr-o singura zi, in Cehia si Germania se exportau 160 de tone de castravete lung. O zi in care exporturile sunt sistate in aceste tari inseamna pentru Romania pierderi de 100.000 de euro.

"Azi dimineata (n.r. – joi) exportatorii de castraveti produsi in sere, e vorba de castravetele lung, cel care e in folie de plastic. Ne-au anuntat ca partenerii lor comerciali din Cehia si Germania unde exportau 160 tone pe zi nu mai doresc sa primeasca acesti castraveti intrucat piata nu mai absoarbe, cumparatorii de acolo nu mai vor sa cumpere castraveti, iar ei sunt in imposibilitatea de a intra deocamdata pe alte piete si asta inseamna o pierdere de 100.000 euro pe zi pentru firmele respective. Nu importam castraveti nici din UE nici din alte state terte pentru ca productia noastra asigura piata interna", a declarat Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

In schimb, Romania continua sa exporte castraveti in Republica Moldova si Polonia. Zilnic, in aceste tari ajung chiar si 500 de tone de castraveti cornichon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea