Financiar

#medicamente #taxa clawback #producatori medicamente

Producatorii de medicamente cer suspendarea taxei clawback

Companiile care care fac parte din Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) si Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) vor sa retraga medicamentele compensate si gratuite de pe liste daca Executivul nu va suspenda taxa clawback.

In viziunea producatorilor de medicamente, aceasta taxa este "nesustenabila".

"Taxa clawback este nesustenabila, iar cuantumurile impuse pentru trimestrul I al anului 2012 sunt relevante in acest sens. Incercarea de a forta industria de medicamente sa finanteze intregul deficit din sistemul de sanatate nu poate duce decat la distrugerea acesteia, in detrimentul pacientilor si al economiei romanesti", a declarat presedintele APMGR, Dragos Damian.

"Producatorii de medicamente generice nu dispun de sumele necesare pentru plata impunerilor din trimestrul I al anului 2012, ei neputand achita obligatia de plata la data scadenta riscand astfel sanctiuni fiscale injuste. De aceea, cerem ca obligatiile de plata aferente trimestrului I 2012 sa fie anulate", a mai spus Damian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea