Financiar

#terenuri #productie #industrie

Producatorii de alimente scot la vanzare terenuri de 100 mil. euro

In lipsa de lichiditati si a vanzarilor tot mai scazute, producatorii din industria alimentara au scos la vanzare terenurile fabricilor pe care le-au inchis in ultimii ani.

Desi preturile la terenuri au scazut dramatic in ultimul an, aproximativ zece companii din topul celor mai mari producatori ai industriei alimentare ofera acum spre vanzare suprafete de peste 180.000 de metri patrati, in valoare de circa 100 de milioane de euro in prezent, potrivit estimarilor realizate de ZF. Chiar si la preturi de doua ori mai mici, vanzarea terenurilor fostelor fabrici nu este o afacere buna pentru ca nu exista cerere, afirma consultantii imobiliari Colliers International.

Peste zece companii din topul celor mai mari producatori ai industriei alimentare detin in acest moment terenuri cu suprafete intre 16.000 si 60.000 de metri patrati pe care au anuntat ca intentioneaza sa le vanda.

Companii precum Heineken Romania, producatorul brandului de bere Golden Brau , sau Orkla Foods Romania, producatorul margarinei Unirea, au anuntat recent ca vor sa vanda terenurile fostelor capacitati de productie, pentru a face rost de lichiditati pe fondul scaderii profitului din ultima perioada.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea