Financiar

#privatizare #privatizare oltchim #licitatie oltchim

Privatizarea Oltchim: Guvernul a luat act de anularea licitatiei

Guvernul a luat act de anularea licitatiei pentru vanzarea actiunilor detinute de stat la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea si de faptul ca procesul de privatizare a esuat, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a mai spus ca Dan Diaconescu nu a avut si nu are capacitatea si dorinta de a participa efectiv la privatizare, el avand doar interese politice si de imagine, in detrimentul intereselor angajatilor combinatului si ale statului.

Contractul de privatizare nu va fi incheiat, spune la randul sau Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, intrucat Diaconescu, cel care a castigat prin licitatie pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la Oltchim, nu a putut demonstra ca detine suma de 45 de milioane de euro pe care trebuia s-o plateasca pentru titluri.

Chitoiu spune ca licitatia castigata de Dan Diaconescu a fost anulata deoarece actul normativ care reglementeaza procedura prevede un termen clar de 10 zile pentru semnarea contractului de privatizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea