Financiar

#agricultura #masina #tractor #casare #prima

Prime de casare de 17.000 lei pentru tractoare

Ministerul Mediului si-a anuntat intentia de a demara un program similar celui pentru innoirea parcului auto , destinat atat persoanelor fizice, cat si juridice care vor sa achizitioneze o masina agricola, in schimbul scoaterii din circulatie a unui vehicul mai vechi de 10 ani, de la 1 ianuarie 2010.

Prima de casare va fi de 17.000 lei (circa 4.000 euro), potrivit datelor programului anuntat de Ministerul Mediului, insa nu poate depasi 50% din pretul de achizitie al vehiculului nou, care urmeaza sa fie cumparat, in cazul persoanelor fizice.

Pentru persoanele juridice, prima de casare nu poate depasi 40% din pretul de achizitie al tractorului nou, conform NewsIn.
Tot in pachetul anticriza au mai fost incluse unele masuri de completare a exceptiilor de la plata taxei pe poluare si de extindere a sferei programelor ce pot fi finantate prin Fondul de Mediu .

Astfel, de la plata taxei de poluare vor fi masinile mobile nerutiere, ale caror motoare respecta normele privind poluarea chimica si a caror deplasare pe drumurile publice este in general limitata numai la si de la locul de munca, precum si autovehiculele aflate in proprietatea persoanelor cu handicap grav...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea