Financiar

#primarie #imobiliare #achizitionare #locuinte sociale

Primaria, cel mai activ cumparator de pe piata imobiliara

In plina criza financiara, primariile au iesit la cumparat apartamente de pe , in ideea de a satisface o parte din avalansa de cereri de . Initiativa a aprins deja discutiile privind atat moralitatea, cat si legalitatea acestor investitii, insa specialistii sunt de parere ca aceste tranzactii pot reprezenta o salvare pentru dezvoltatorii imobiliari ale caror vanzari au inghetat de luni bune si nu au sanse de redresare prea curand.

De altfel, unul dintre sustinatorii ideii a fost chiar presedintele Basescu, care a afirmat, in urma cu doua luni, ca autoritatile ar putea cumpara locuinte de pe piata libera pentru a-i sustine atat pe jucatorii din domeniu, cat si pe cei care au nevoie de locuinte sociale .

Primaria Sectorului 1 al Capitalei a intrat pe aceasta piata inca de anul trecut. "Pana in acest moment, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1 a achizitionat de pe piata libera 124 de locuinte, dintre care 76 sunt situate in Prelungirea Ghencea, iar 48 pe Calea Giulesti", spune Michela Mona, reprezentanta a Primariei Sectorului 1, citata de revista Capital.

Proiectele sunt Cartierul Latin, amplasat in Prelungirea Ghencea, celalalt fiind Lacu Morii, din apropierea Caii Giulesti. Motivul invocat de reprezentantii Primariei Sectorului 1 ca justificare pentru cumpararea acestor locuinte este necesitatea rezolvarii problemelor locative a peste 1.500 de familii.

Pentru apartamentele achizitionate au fost platiti intre 1.100 si 1.500 de euro/mp. Si totusi, de ce s-au cumparat locuinte in sectorul 6, de vreme ce cererile au fost depuse la sectorul 1 ? Potrivit art. 91 din Legea nr. 215/2001, autoritatile locale nu pot administra imobile in afara ariei lor de responsabilitate administrativa. Ceea ce, in cazul nostru, se intampla cu Cartierul Latin.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea