Financiar

#sorin oprescu #primarie #fonduri

Primaria Capitalei nu reuseste sa cheltuiasca banii din imprumuturi externe

Primaria Capitalei a cheltuit, in primul semestru, doar 109,14 milioane lei din imprumuturi externe, cu 233,96 milioane mai putin decat suma prevazuta in buget, ceea ce inseamna ca o serie de investitii in infrastructura nu s-au realizat, conform unui bilant al municipalitatii citat de Newsin. 


Astfel, pentru invatamant, suma cheltuita a fost de 54,35 milioane lei, fata de o prevedere de 176,4 milioane lei, iar la transport, din 80,4 milioane lei, s-au cheltuit doar 20 de milioane.

La capitolul locuinte, servicii si dezvoltare publica, apare cheltuita suma de 0 lei, desi prevederile bugetare pentru acest capitol erau de 32 milioane lei.

Potrivit unor consilieri municipali, faptul ca primaria nu cheltuieste bani aflati deja in conturile institutiei ar demonstra lipsa de proiecte a edilului-sef Sorin Oprescu.

Ei spun ca acest lucru nu este o noutate, fiind valabil inca de la inceputul mandatului actualului primar.

Anul trecut, din imprumuturile externe, edilii Capitalei nu au folosit decat 299 din cei 700 milioane lei bugetati, iar in 2008 municipalitatea nu a reusit sa cheltuiasca 100 de milioane euro proveniti din aceleasi surse.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea