Financiar

#oferta #teren #preturi

Preturile terenurilor au scazut cu 40% de la inceputul anului

Preturile terenurilor, atat extravilane cat si intravilane, au scazut cu 40% in acest an. Numarul tranzactiilor a scazut si el dramatic si s-a redus drastic si plaja ofertelor, care in trecut depasea cifra de 10.000 de noi suprafete scoase la vanzare, scrie Financiarul. In Bucuresti, din totalul celor 300 -500 de anunturi, doar 10% ajung in faza de negociere.

"Numarul redus al lichiditatilor din piata a generat in prezent o scadere de apro­ximativ 50% a tranzactiilor cu terenuri, chiar si in contextul in care pretul unui metru patrat a suferit o depreciere, in functie de zona in care se afla, intre 10% si 40%", a declarat pentru Financiarul Vitali Ungureanu, con­sul­tant imo­bi­liar al companiei Euro­Me­tropola.

Astazi, in Bucuresti si zo­ne­le limitrofe, din ofer­ta bogata de ieri, mai sunt postate pe in­ter­net, bannere sau prin pu­bli­ca­tiile cotidiene, intre 300 si 500 de anunturi, dintre care doar 10% ajung in faza de negociere.

Terenurile din Bucuresti au un pret de vanzare care variaza intre 200 si 850 de euro pe metru patrat. Scaderi dramatice sunt si la terenurile din zonele semi­cen­trale, unde preturile au coborat de la apro­ximativ 2.500 de euro, cat a in­re­gis­trat anul trecut, la 1.300 de euro si pana la 800 de euro/mp.

Programele din agricultura au explodat extravilanul

Explozia din trecut a preturilor din piata imobiliara nu a trecut ne­ob­servata nici in ceea ce priveste zo­na terenurilor agricole sau fo­restiere. Aflate la mare cautare, in special pen­ tru investitorii straini, terenurile agricole erau achizitionate fie pen­tru investitii in agricultura , fie doar pen­tru castiguri rapide din tran­zac­tio­nari raportate la „cursul” in cres­te­re per­ma­nenta a metrului patrat de teren.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea