Financiar

#crestere #pret #zahar

Pretul zaharului a atins cel mai inalt prag din ultimii 28 de ani

Pretul zaharului brut a atins cea mai mare valoare din ultimele trei decenii, intr-o atmosfera marcata de ingrijorare pentru scaderea rezervelor mondiale. Pietele de marfuri au inregistrat o crestere a pretului la zahar brut, care a atins o valoare de 44 de centi (aproximativ 1,4 lei) per kilogram. Romania este dependenta in proportie de 90% de importurile de zahar brut.

Principala problema a pietei de zahar este scaderea rezervelor mondiale, accentuata de cererea in crestere a Braziliei, care are nevoie de zahar pentru a produce etanol. In acelasi timp, productia de zahar a Indiei a scazut cu 45% fata de anul trecut, iar expertii acestui segment se asteapta la inca o scadere si dupa recolta de anul acesta.

Cantitatea de precipitatii din sezonul musonic nu a fost la fel de ridicata ca in alte dati si India va suferi in noiembrie, cand recolta de trestie de zahar va fi nesatisfacatoare.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea