Financiar

#carburanti #majorare #benzina #pret #soferi #titei #accize

Pretul benzinei a crescut la statiile Petrom

Pretul benzinelor comercializate la statiile din reteaua OMV Petrom a fost majorat cu sase bani pe litru. In schimb, pretul sortimentelor de motorina a ramas nemodificat, noteaza economica.net.

In urma acestei scumpiri, la benzinaria Petrom din Strada Brasov din Capitala, conducatorii auto platesc pentru un litru de benzina Standard 95 6,07 lei, in timp ce litrul de benzina Extra 99 costa 6.44 lei.

Petrom a majorat de mai mult ori preturile carburantilor de la inceputul anului, din cauza taxelor. De la 1 ianuarie, accizele se platesc tinandu-se cont de noul curs leu-euro, care indica o depreciere a monedei romanesti. In plus, inceputul lui 2013 a debutat si cu o majorare cu 4,5% a accizei la motorina.

Modificarile tarifelor carburantilor este o practica obisnuita in randul companiilor petroliere. Acestea scumpesc sau ieftinesc combustibilii tinand cont de evolutiile cotatiilor la titei si la produsele derivate pentru zona lor de referinta. De asemenea, se iau in calcul si conditiile existente pe piata locala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea