Financiar

#energie #investitii #arad

Potentialul energetic din Arad atrage tot mai multi investitori

Sectorul energetic aradean atrage tot mai multe investitii in detrimentrul industriilor afectate de criza. Opt companii din tara si strainatate au depus oferte pentru dezvoltarea unor proiecte de investitii pentru eficientizarea sistemului centralizat de producere si distributie a energiei termice in Arad.

Proiectele propuse de antreprenori vizeaza, potrivit primarului din Arad, atat investitii individuale cat si parteneriate cu autoritatile, din cele opt companii participante urmand sa fie aleasa firma care ofera solutia cea mai avantajoasa.

Opt companii romanesti si straine sunt interesate sa investeasca in eficientizarea sistemului centralizat de producere si distributie a energiei termice din Arad, independent sau in colaborare cu autoritatile locale, relateaza NewsIn.

Compania Viraventos Energy din Spania a propus Primariei Arad constructia unei centrale noi independente, de la care municipalitatea sa cumpere energia termica produsa in cogenerare . Spaniolii intentioneaza sa realizeze centrale proprii pe gaz in zona CET Lignit, cu preluarea energiei termice produse in sistemul de termoficare al municipiului Arad.

Aplint Consult din Bucuresti, cu finantare din partea Fondului Romano-American pentru Eficienta Energetica (Guvernul SUA), vrea sa produca energie, independent sau in colaborare cu municipalitatea, cu o recuperare a investitiei in 4 - 5 ani, urmand ca obiectivul sa ramana in proprietatea municipiului Arad. Investitia propusa de compania romaneasca vizeaza constructia unei turbine pe gaz cu cazan recuperator de 15 MW si 25,8 Gcal, la CET Hidrocarburi, pentru o perioada de functionare de 12 luni/12 luni. Investitia este similara cu cea propusa in Studiul de Fezabilitate al BERD privind modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Arad pentru CET Hidrocarburi.

Oferta depusa de Electrica Bio Heat SA din Bucuresti prevede un parteneriat cu municipalitatea/CET Lignit pentru realizarea unei investitii pe biomasa, la CET Lignit pentru producerea de energie electrica si termica.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea