Financiar

#asigurari #raspundere civila auto #polita asigurare

Polita RCA s-a scumpit cu 60% fata de 2009

Tarifele practicate de asiguratori la vanzarea politele obligatorii RCA la inceputul acestui an sunt in medie cu circa 60% mai mari fata de cele practicate in urma cu un an, potrivit calculelor Capital . O parte din aceasta crestere a fost efectuata de companii inca din timpul anului trecut. Cateva companii au majorat tarifele RCA chiar de trei ori in cursul anului 2009 in cazul autovehiculelor din segmentul 1.201 - 1.600 cmc.

Majoritatea asiguratorilor practica pentru clientii persoane fizice tarife personalizate in functie de o serie de criterii – varsta, zona geografica in care locuieste sau experienta la volan. soferii care se incadreaza in segmentele cu cel mai redus risc, pe care s-au inregistrat daune mici si cu o frecventa redusa, pot beneficia, in urma segmentarii tarifelor, de asigurari la preturi similare celor de anul trecut. Chiar daca prima medie este mai mare in acest an comparativ cu 2009, pentru unele segmente de clienti s-au inregistrat reduceri intre 5% si 40%.


(citeste continuarea pe Capital.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea