Financiar

#pogea #ministru #impozit forfetar #firme

Pogea: Se face prea multa zarva privind impozitul forfetar

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea , a declarat, vineri, la Suceava, ca se face prea multa zarva in privinta impozitului minim obligatoriu argumentand ca numarul firmelor care s-au infiintat in primele patru luni este de doua ori mai mare fata de numarul celor radiate. "S-a facut o eroare pentru ca nu s-a prezentat viata firmelor din Romania. Intr-un mediu concurential sunt firme care se nasc si firme care mor", a spus Pogea.

El a aratat ca in anii 2007-2008, considerati ani de boom economic, au fost, in medie, peste 55.000 de firme care s-au radiat din Registrul Comertului , in timp ce numarul firmelor care s-au infiintat a depasit 136.000.

"In 2009, numarul firmelor care s-au inregistrat pe primele patru luni este dublu fata de numarul firmelor care s-au radiat", a spus Pogea, care a aratat ca acest indicator este important intotdeauna intr-o economie de piata.

El a recunoscut ca situatia de criza economica a influentat insolventa unor firme, dar ca nu se poate spune ca numarul firmelor aflate in insolventa este mai mare in primele patru luni ale acestui an.

Pogea a spus ca impozitul minim obligatoriu acesta a fost introdus pentru a imbunatati colectarea obligatiilor fiscale.

"Este prea multa zarva. Adevaratii oameni de afaceri, din randul carora provin, nu vin la televizor si spun ca-si inchid firma pentru acest impozit minim ", a spus ministrul Finantelor.

Pogea: ”Povara fiscala este mare”

El a mai aratat ca Romania este pe ultimul loc in ceea ce priveste veniturile publice ca urmare a taxarii in Europa, fiind de 32,8 la suta din PIB, in conditiile in care media statelor membre din zona euro este de 45 la suta, iar Bulgaria are valoarea taxarii de 40 la suta .

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea