Financiar

#gheorghe pogea #parafiscalitate #taxe #eliminare #comasare

Pogea reduce parafiscalitatea

179 de taxe si tarife vor fi eliminate sau comasate, promite Ministerul Finantelor. Astfel, in perioada urmatoare, la insistentele mediului de afaceri, vor fi eliminate sau comasate aproape 180 de taxe si tarife, din totalul de 486, ceea ce reprezinta o scadere de 36,6% fata de nivelul actual, a declarat marti ministrul de resort, Gheorghe Pogea.

Cele mai multe taxe vor fi reduse la Ministerul Mediului, care va elimina circa 60 de astfel de tarife, la Ministerul Administratiei, cu 22 de taxe mai putin, precum si la Secretariatul General al Guvernului, unde se vor comasa 25 din taxele aplicate.

"Din totalul de 179 de taxe si tarife ce urmeaza a fi reduse, 36 vor fi anulate, iar 143 vor fi comasate. Pana la finalul lunii iunie urmeaza sa elaboram toate actele normative pentru introducerea acestor masuri", a spus Pogea, potrivit Realitatea TV.

La Ministerul Mediului vor fi reduse sau comasate 60 de taxe si tarife, Ministerul Administratiei va elimina 22 de astfel de taxe, Secretariatul General al Guvernului va comasa circa 25, la Ministerul Economiei se vor reduce cu 16 numarul de tarife, in timp ce Ministerul Transporturilor va scapa de 8 taxe din totalul celor existente.

Ministrul a mai spus ca vor fi eliminate alte 11 taxe si tarife de la Agentia Nationala Sanitar-Veterinara, 5 taxe impuse de Ministerul Sanatatii, 11 tarife la Ministerul Transporturilor, cate 6 de la Ministerul Muncii si de la Justitie, respectiv 8 taxe si tarife de la Ministerul Comunicatiilor.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea