Financiar

#fmi #piata muncii #revenire

"Pietele muncii sunt intr-o stare infricosatoare"

Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca pietele muncii sunt intr-o "stare infricosatoare", in conditiile in care tot mai multe persoane nu pot gasi un loc de munca pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce afecteaza coeziunea sociala, transmite Mediafax.


"Cea mai proasta idee ar fi sa credem ca, pentru ca am scapat, dupa ce am ajuns la marginea prapastiei, de care ar fi putut avea loc acum un an - un an si jumatate, acum suntem in siguranta. Nu suntem inca in siguranta", avertizeaza seful FMI.

Economistul sef al Fondului, Olivier Blanchard, a avertizat saptamana trecuta ca somajul ridicat din Statele Unite, Europa si alte regiuni ale lumii afectate de acest fenomen va persista in urmatoarele luni.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a aratat ca guvernele ar putea fi nevoite sa extinda sau sa majoreze programele de sustinere a economiei, din moment ce cresterea se dovedeste a fi mai slaba decat s-a estimat.

Revenirea economica "vine, dar nu asa de repede sau asa de puternic precum ne asteptam, dar este inca o revenire, chiar daca este afectata de unele incertitudini. Trebuie sa ne dam seama nu numai cum sa sprijinim cresterea economica, dar si cum sa o sustinem intr-un mod care sa conduca la crearea milioanelor de locuri de munca de care avem nevoie", a mai declarat Strauss -Kahn.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea