Financiar

#angajari #resurse umane #evolutie

Piata fortei de munca se va ameliora, insa foarte lent

Situatia de pe piata fortei de munca se va ameliora in trimestrul al doilea al acestui an, insa revenirea va ramane, totusi, lenta, arata ultimul studiu cu privire la forta de munca realizat de compania Manpower Romania.

Peste 60% dintre cei 750 de angajatori intervievati de Manpower nu vad nicio schimbare in trimestrul urmator, 14% cred ca vor angaja mai multi oameni, in timp ce alte 21 de procente prognozeaza ca activitatea de angajare va scadea.

Cei mai optimisti angajatori in ceea ce priveste cresterea angajarilor sunt cei din centrul si sud-estul tarii. Previziunile de crestere sunt, totusi, modeste, de 6%, respectiv 3%.

La polul opus, cei mai pesimisti par a fi cei din Nord-Vest si Sud-Vest, unde estimarile de crestere sunt mult sub 0, adica -17%, respectiv -16%. Aceste zone sunt urmate in topul pesimismului de vestul tarii, cu o estimare de -12% a evolutiei angajarilor.

In ceea ce priveste sectoarele de activitate, cei mai increzatori sunt angajatorii din comertul cu ridicata si cu amanuntul (+7%), unde previziunea a crescut cu 10% fata de trimestrul trecut, si cu 9% fata de trimestrul 2 din 2009.

De cealalta parte se afla companiile din Constructii si Transport, depozitare si comunicatii, unde previziunea cu privire la dezvoltarea angajarilor a coborat pana la -21%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea