Financiar

Peugeot vrea sa deschida fabrica la Cluj

In ultimul timp, ploua electoral cu stiri privind investitiile marilor nokia . S-a cerut un teren de 200 de hectare, pentru care am facut toate demersurile. In principiu, problema terenului e rezolvata".

Directorlul Tetarom adauga ca negocierile sunt intr-o faza avansata. "O mare parte din timp am negociat cu firma de consultanta, Deloitte&Touche. Apoi a venit si clientul lor. Au fost si la Nokia sa vorbeasca cu ei. Am avut un feed-back bun de la ei", a precizat directorul Tetarom, aratand ca este "foarte optimist" in legatura cu aceasta investitie.

Cifrele potentialei investitii sunt confirmate si de surse guvernamentale de la Bucuresti. Amintim ca grupul francez a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca, pana in 2012, va construi in Franta si in Europa de Est cate o fabrica de motoare de capacitate mica, pe benzina. Singurele detalii au vizat fabrica din Franta – va avea o capacitate de 600.000 de motoare pe an.

Sursele guvernamentale au precizat ca, in acest moment, Peugeot a trecut pe primul loc in lista reala a potentialilor constructori auto care ar putea veni in Romania.

Si Mercedes a anuntat ca este in discutii pentru o noua uzina in Est, dar se pare ca, in acest moment, grupul german inclina sa se indrepte spre Polonia. Cat despre venirea Toyota sau Audi, alte nume vehiculate, aceste nu sunt considerate decat simple declaratii electorale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea