Financiar

#pretul petrolului #scadere #bursa #rbs

Petrolul a ajuns la 34 de dolari barilul, bursele asiatice sunt in picaj

Pretul petrolului brut este in scadere, marti dimineata, pe bursele electronice din Asia, pe fondul agravarii crizei economice si a scaderii cererii.

In tranzactiile matinale, un baril de petrol "light sweet crude" cu livrare in februarie s-a ieftinit cu 2, 12 dolari , ajungand la 34,39 dolari.

Si bursele din Asia sunt in scadere puternica, marti, investitorii fiind speriati de o adancire a crizei economice dupa previziunile unor rezultate catastrofale ale bancii britanice Royal Bank of Scotland. La Tokyo, indicele Nikkei esra in scadere cu 2,73% in jurul orei 05:35, ora Romaniei.

In acelasi timp, indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong ceda 3,56% si indicele compozit de la Shanghai -1,36%. La Seul bursa pierdea 2,78%, la Singapore - 2,46%, Sydney -3,98%, Taipei -2,36%, Bangkok -1,32%, Kuala Lumpur -1,19%, Manila- 1,55% si Jakarta -1,93%, informeaza AFP.

Pietele asiatice urmeaza aceeasi tendinta cu bursele europene, care au avut pierderi consistente, luni, dupa anuntul ca banca britanica RBS ar putea avea pierderi de 31 de miliarde de euro...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea