Financiar

#ingrasare #fericire #reteta fericirii #legatura ingrasare #emotii pozitive

Persoanele fericite, mai predispuse la ingrasare

Persoanele fericite consuma mult mai multe alimente bogate in calorii decat cele triste, arata un studiu realizat recent de un grup de cercetatori olandezi.

In cadrul studiului, cercetatorii i-au pus pe cativa studenti sa vizioneze filme de comedie precum "Mr. Bean" sau "Cand Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry met Sally", pentru a le induce starea de fericire.

De asemenea, pentru a le induce si o stare neutra, pentru comparatie, studentii au fost pusi sa urmareasca si un documentar despre pesti.

Dupa fiecare film, acestora le-au fost oferite chipsuri si ciocolata, pentru a masura aportul de calorii.

Acest studiu a aratat importanta pe care au starile emotive asupra alimentatiei si faptul ca fericirea produce consumul de mancare din placere.

"Aceste descoperiri ar putea ajuta la tratarea obezitatii. Ele subliniaza importanta emotiilor pozitive asupra alimentatiei, care sunt adesea trecute cu vederea.

Atunci cand ne simtim plictisiti sau foarte prost din punct de vedere psihic, mancam pentru a aduce o schimbare. Zaharul din alimente poate ridica temporar starea de spirit. Cand suntem relaxati si fericiti, nu sunt obsedati de calorii, mancarea devenind o mare sursa de placere", a explicat cercetatorul Christy Fergusson.

Sursa foto:realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea