Financiar

#ulei #ins #scumpiri #bere #energie electrica #tigari #zahar

Pentru ce produse si servicii au platit romanii mai multi bani in luna martie

In luna martie, romanii au platit mult mai mult pentru bere si serviciile de apa, canal si salubritate, care s-au scumpit cu 1,20%, respectiv 1,91% comparativ cu luna februarie, potrivit datelor publicate ieri de Institutul National de Statistica.

Totodata, luna martie a adus scumpiri si la bauturile alcoolice, care au preturi mai mari cu 0,79%, la legume, cu 0,56%, la cartofi, cu 0,42%, la unt, cu 0,36%.

Scumpiri au fost inregistrate si la carti, reviste si ziare, cu 0,35%, insa cel mai mult au crescut tarifele la energia electrica, cu 10,38%, dar si tigarile, cu 4,21%.

In schimb, in luna martie a fost ieftinit uleiul, cu 1,2%, zaharul, cu 0,7%, dar si ouale, cu aproape 10%. Per total, produsele alimentare s-au ieftinit cu 0,07% in martie fata de luna februarie.

Ieftiniri au fost inregistrate si la serviciile de transport in luna martie comparativ cu luna februarie. De exemplu, transportul CFR s-a ieftinit cu aproape 4%.

In ceea ce priveste rata inflatiei pe ultimele 12 luni, aceasta a scazut cu 5,25% in luna martie, de la 5,65% in luna februarie 2013.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea