Financiar

#pensie privata #pierderi #comision #agent marketing #companii

Pensiile private au adus pierderi de peste 100 milioane euro pentru operatorii din Romania

Companiile care administreaza pensiile private obligatorii au incheiat anul trecut cu euro .

Din cele 14 companii care administreaza pensii private obligatorii (pilonul II), de pe piata romaneasca, 9 au indicat pierderi totale de circa 100 milioane euro, pe parcursul anului trecut, care, cumulate cu cele din anul precedent, ajung la 200 de milioane euro pierderi totale.

KD, cea mai mica firma, cu cel mai mare profit

Astfel, companiile de pensii obligatorii ING, Generali, Aviva, BT Aegon, AIG, Omniasig, Prima Pensie si OTP au inregistrat pierderi cumulate de circa 104,2 milioane euro, singurul administrator cu profit din cei care si-au publicat situatiile financiare fiind KD, cea mai mica firma de pe aceasta piata, cu un castig de 0,37 milioane euro, noteaza ZF.

Rezultate sunt normale pentru primii ani de activitate ai companiilor de pensii, deoarece veniturile acestora din comisioane sunt inca nesemnificative, spun analistii.

2008 este al doilea an de activitate a companiilor de pensii obligatorii, pierderile totale de pe piata de pensii private fiind estimate la cel putin 200 milioane euro
, aceasta suma provenind din cheltuielile cu comisioanele platite agentilor de marketing pentru atragerea de clienti. In 2007 pierderile au fost de aproape 50 milioane euro, majoritatea administratorilor fiind infiintati in prima jumatate a anului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea