Financiar

Pensie anticipata, doar de la fonduri facultative

Pentru a reduce presiunea exercitata asupra sistemului public de pensii de numarul ridicat de pensionari anticipate ar trebui sa se permita pensionarea inainte de termen doar in cazul in care solicitantul a contribuit o anumita perioada la un fond de pensii facultative , garantand astfel ca ulterior nu va cere o suplimentare a beneficiilor de la stat, apreciaza Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ( CSSPP ).

"Exista aceasta discutie privind varsta reala de pensionare, care in Romania este foarte scazuta din cauza pensionarilor anticipate. As propune ca pensionarea anticipata sa fie aprobata doar in cazul in care se face dovada contributiei timp de zece ani, de exemplu, la un fond de pensii facultative. Asa poti avea garantia ca respectiva persoana nu mai vine sa ceara ulterior alte beneficii de la stat", a declarat Oancea.

 ( citeste continuarea in Ziarul Financiar )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea