Financiar

#apreciere yen #depreciere dolar #temeri #tranzactionare #cotatii

Pe o piata dominata de temeri, yenul se apreciaza in fata dolarului

Yenul s-a apreciat luni, dupa ce investitorii au renuntat la monedele cu randamente ridicate, in contextul in care planul de salvare a bancii euro s-a mentinut la 120,81 yeni, informeaza Reuters. Moneda unica s-a apreciat cu 0,6% in fata dolarului, la 1,2672 dolari, iar indicele dolarului a scazut cu 0,3%, la 87,165 puncte, dupa ce a atins vineri un maximum al ultimilor doi ani si jumatate, la 88,463 puncte.

Analistii sustin ca acordul dintre Citigroup si guvern ar trebui sa reduca o parte din nelinistile cu privire la soarta gigantului financiar, ce a inregistrat saptamana trecuta o prabusire pe bursa si a dus indicele S&P 500 la un minimum al ultimilor 11 ani. Insa calmul a fost de scurta durata, pana cand investitorii au constientizat gradul la care este estimata recesiunea mondiala de anul viitor si pagubele celor 15 luni de criza financiara. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea