Financiar

#lumina de inviere #sfintele pasti #noapte de inviere # paste 2020 #biserica

Paste 2020. Cum vor putea credinciosii sa ia Lumina de Inviere si Sfintele Pasti

Pentru prima oara credinciosii nu vor putea merge la biserica pentru sluja de Inviere si pentru a lua Lumina. Cu toate acestea, credinciosii nu vor ramane fara Lumina de la biserica si nici fara Sfintele Pasti.

Iata cum se va desfasura anul acesta slujba de Inviere, cum vei putea lua Lumina si Sfintele Pasti, potrivit cercetatorilor.

Painea binecuvantata (prescuri) va fi distribuita credinciosilor in zilele de vineri si sambata, in intervalul 07.00-17.00, in toate parohiile.

Distribuirea Sfintei lumini aduse de la Ierusalim se va face de voluntarii parohiilor si de echipajele de ordine publica, sambata seara, incepand cu ora 20.00.

Angajatii parohiei si voluntarii, in calitate de organizatori, vor asigura respectarea distantei sociale pe perioada distribuitrii pastilor, avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.

In noaptea de Inviere este permisa circulatia tuturor preotilor care distribuie Sfanta Lumina in casele credinciosilor, cat si a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, masca si manusi de protectie.

Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, dar cu evitarea aglomeratiei, pastrand restrictia de maximum trei persoane. In acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scara de bloc pot oferi lumina primita de la voluntari tuturor vecinilor.

In Declaratia pe propria raspundere, la locul deplasarii, credinciosul va face precizarea “pentru ridicarea Sfintelor Pasti” si va trece numele lacasului de cult din zona de rezidenta a persoanei respective.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea