Financiar

# restaurant de succes # deschidere restaurant #restaurant

Pasi-cheie spre deschiderea unui restaurant de succes

Mancarea este o sursa universala de bucurie si confort. in toate culturile planetei exista ritualuri speciale pentru momentele in care luam masa, obiceiuri si traditii culinare, dar si modalitati de a ne arata recunostinta pentru o mancare buna. De aceea, antreprenorii care isi deschid propriile restaurante stiu ca secretul succesului nu depinde doar de mancare in sine, ci de intreaga experienta pe care ti-o ofera un local si de atmosfera pe care o creeaza pentru clienti.

 

Putini sunt cei care isi deschid propriul restaurant avand ca scop exclusiv profitul. Cei care fac asta esueaza aproape intotdeauna. Pasiunea pentru mancare si dorinta autentica de a le oferi oamenilor placerea gustului unei mancari delicioase sunt elemente-cheie ale succesului. Totusi, pentru ca vorbim de un business, exista si factori mai palpabili care pot influenta succesul unui restaurant:

Perfectionarea meniului

Cele mai bune restaurante din lume sunt acelea care le ofera clientilor doar cateva optiuni de mancaruri. Acestea au insa calitatea de a fi nemaipomenit de bune. De exemplu, Pizzeria Da Michele din Napoli este una dintre cele mai renumite din lumea intreaga si serveste doar doua tipuri de pizza: Marinara si Margherita. Secretul consta in selectarea celor mai bune ingrediente si perfectionarea, de-a lungul anilor, a tehnicii de preparare.

Ce putem invata din acest exemplu? in primul rand ca, mai ales cand vine vorba despre mancare, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Degeaba ai un meniu extrem de variat daca esti nevoit sa faci compromisuri la alegerea ingredientelor sau daca nu ai un bucatar care sa stie sa iti faca si o pizza ca la carte, dar si o mancare cu specific asiatic. Rezuma-te doar la cateva preparate pentru care sa folosesti ingrediente cat mai bune si care sa se transforme in marca inregistrata a localului tau.

Angajeaza un bucatar exceptional

Niciun restaurant nu poate avea succes fara un bucatar talentat si experimentat, care sa dirijeze eficient toata activitatea din bucataria lui. in momentul in care te-ai decis asupra specificului pe care il va avea localul tau, poti porni in cautarea celui mai bun bucatar-sef.

Restul bucatarilor, ucenicii si ospatarii trebuie selectati cu la fel de multa grija. in special in cazul ospatarilor sau receptionerilor, acestia trebuie sa fie amabili, sa aiba o atitudine placuta fata de clienti si sa le faca acestora experienta cat mai buna. Toti angajatii tai sunt ambasadori ai brandului pe care incerci sa il construiesti, asa ca asigura-te ca sunt alesi pe spranceana.

De asemenea, nu uita nici de importanta unei uniforme pentru bucatari. Aceasta trebuie sa fie comoda, usor de curatat, rezistenta la spalari multiple si sa aiba un design care sa se potriveasca bine cu tipul de restaurant pe care il deschizi.

Creeaza un decor unic si confortabil

Cel mai simplu mod de a te asigura ca localul tau este la fel de atractiv si din punct de vedere al designului este sa apelezi la serviciile unei firme specializate in amenajarea localurilor. Inainte de asta, este bine sa te gandesti de la bun inceput la ce tip de decor s-ar potrivi cu specificul restaurantului tau.

De exemplu, unui local cu specific mexican i se va potrivi un design care sa aminteasca de energia si dinamismul Americii Centrale, in timp ce un restaurant cu specific japonez poate miza pe un decor care sa cuprinda esenta calmului si a meditatiei.

Promoveaza-ti constiincios businessul

Promovarea unui restaurant poate incepe inca de dinainte de inaugurare. Cu cat starnesti mai mult interesul oamenilor, cu atat cresc sansele ca ziua deschiderii sa fie un succes. Promovarea localului nu trebuie sa inceteze nicio clipa.

Asigura-te ca ai conturi pe retelele de socializare si pe site-urile cu recenzii de localuri, incurajeaza-ti clientii sa isi relateze experienta pe aceste site-uri si sa iti acorde un punctaj sau un rating. Cu cat vei fi mai bine cotat, cu atat numarul clientilor tai va creste si nu vei avea nicio zi plictisitoare la munca. Totusi, tine cont ca parerea clientilor va reflecta calitatea serviciilor pe care le oferi, asa ca ia de fiecare data in calcul sugestiile lor pentru a-ti imbunatati localul.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Volodymyr Goinyk

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea