Financiar

#ordonanta creditelor #fmi #banci

Ordonanta creditelor: FMI tine partea bancilor

Reprezentatii Fondului Monetar International au atras atentia asupra faptului ca aplicarea Ordonantei 50 si pentru creditele aflate in derulare ar putea afecta grav economia Romaniei , anunta adevarul.ro.

FMI a cerut Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului sa gaseasca o solutie.

"Suntem ingrijorati de aplicarea retroactiva a prevederilor Directivei Europene (48/CE/2008 - n.r.). Am cerut sa se gandeasca aplicarea numai pentru contractele noi, intrucat la utilizarea pentru vechile contracte exista riscuri pentru economie si efecte negative pentru Romania. Suntem optimisti ca vom gasi o solutie. Presedintele ANPC a inteles problema si a aratat ca va continua sa poarte discutii cu Guvernul si Parlamentul", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks (foto).

La randul ei, ANPC a transmis FMI ca i-a solicitat lui Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, un punct de vedere privind aplicarea retroactiva a OUG 50. “Inca de acum doua saptamani am facut o solicitare catre guvernatorul BNR sa avem un punct de vedere legat de eventualele pierderi prin aplicarea OUG 50. (...) Vrem sa vedem care a fost impactul de la momentul intrarii in vigoare in urma cu trei luni si ce se estimeaza. Am inteles ca si Jeffrey Franks a avut o solicitare similara”, a declarat presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea